Reïncarnatie- en regressietherapie

Reïncarnatie- en regressietherapie
Reïncarnatie- en regressietherapie is een moderne vorm van psychotherapie. Met deze therapievorm krijg je toegang tot je onderbewuste door in een lichte trance te gaan. De therapeut zal je helpen om je aandacht naar binnen te richten. Zo kun je je gaan verbinden met de verdrongen gebeurtenis (het traumadeel). Er wordt dus géén gebruik gemaakt van hypnose! Je blijft met je bewustzijn deels in het hier en nu en deels bij de het traumadeel. Met reïncarnatie- en regressietherapie ga je direct naar de kern van de oorzaak van de ingebrachte klacht. Je werkt meteen aan de oorzaak door onverwerkte gebeurtenissen alsnog te verwerken. Met deze therapie wordt er verder gekeken dan alleen het huidig leven. Er kunnen sessies gegeven worden in het huidig leven zoals prenataal, zwangerschap, geboorte en je jeugd. Er kan ook teruggegaan worden naar een vorig leven of het tussenbestaan als dat nodig is. Door het herbeleven van onverwerkte ervaringen ontstaat een ontlading van emoties en pijn (zowel lichamelijk als emotioneel) wat als zeer bevrijdend wordt ervaren.

Reïncarnatie
De kern van de klacht of probleem kan verder teruggaan naar een vorig leven of naar het tussenbestaan. Met reïncarnatie ga je ervan uit dat je ziel na de dood opnieuw wordt geboren in een lichaam. Je hoeft voor deze therapievorm niet in reïncarnatie te geloven. Het vorig leven kan bijvoorbeeld dienen om voor inzichten te zorgen in de problematiek waar je op dit moment mee kamt.

Regressie
Regressie betekent letterlijk “teruggaan in de tijd”. Regressietherapie werkt zowel mentaal, emotioneel als lichamelijk. Het is een snelle en effectieve manier om oude ballast te herbeleven, verwerken en te integreren in de verschillende levensgebieden en zo je thema’s te neutraliseren.

Werkwijze
Reïncarnatie- en regressietherapie is procestherapie. De therapeut gaat samen met de cliënt een traject aan. Er zijn namelijk meerdere sessies nodig om tot een blijvend resultaat te komen en de klacht bepaald de duur van het proces. Het traject begint altijd thuis met het invullen van een biografie. De eerste sessie is altijd een intakegesprek van 2 uur. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar welke gebeurtenissen in je leven te maken hebben met jouw klachten of problemen. Vanuit de intake bepalen we samen welke sessies ingezet gaan worden. De sessies beginnen altijd met een voorbereidingsgesprek waarna we teruggaan naar het verleden om verdrongen gebeurtenissen en traumadelen te herbeleven en alsnog te verwerken. Je zult merken dat je problemen of klachten gaan helen. Deze sessies duren gemiddeld 1,5 tot 2 uur. Bij deze therapievorm is zelfredzaamheid van belang en je hebt dan ook de verantwoording voor je eigen genezingsproces.

Bij welke klachten of problemen kan deze therapievorm helpen:
Beperkende of negatieve gedachten over jezelf.
Lichamelijke klachten.
Mentale overbelasting.
Impulsief gedrag.
Psychische klachten.
Trauma’s, fobieën, stress, angst, paniek, verdriet, pijn.
Depressie, relatieproblemen, rouw- en verliesverwerking.
Burn-out klachten.
PTSS, ongevallen, misbruik, geweld, operaties.
Slaap- en concentratieproblemen.